Covid-19 special

Onze maatregelen

15 januari 2021

In deze tijden van ongerustheid en vraagtekens is transparante informatie van bedrijven voor hun klanten essentieel. Het is dan ook belangrijk om onze gasten die al hebben geboekt en zij die dat van plan zijn goed op de hoogte te brengen en houden. Waar kan dat beter dan “aan de bron”?

Vandaar dat we een pagina “Covid-19 Special” op onze site hebben.

Deze pagina wordt ververst zodra er ontwikkelingen zijn te melden over de actualiteit en de verwachtingen bij ons.

Opening

Onze vakantiehuizen zijn open. Als u wilt reserveren voor 2021 is dat mogelijk.

Sanitaire procedures

Het intensieve schoonmaakprotocol is conform de eisen die de Franse regelgeving stelt aan verhuurbedrijven als het onze. En natuurlijk passen we aan waar voor onze situatie nuttig en nodig.

De 1,5 meter samenleving kunnen we opvolgen doordat de verhuuraccommodaties zich op voldoende afstand van elkaar bevinden.

Het zwembad biedt ruim voldoende plaats voor de sociale of fysieke “distance”-regels. Als gezin of groep kunt u bij elkaar zitten en gemakkelijk afstand houden van andere families.

Veiligheid staat voor u en voor ons voorop bij al ons handelen. In 2020 is alles geheel naar wens van onze gasten verlopen en is iedereen uitgerust, happy en gezond huiswaarts gegaan.

Wat als uw verblijf niet plaats kan vinden?

Als u nu reserveert en uw verblijf kan onverhoopt niet plaats vinden omdat de grenzen (weer) gesloten zouden worden, of ons dorp gaat in lockdown, dan betalen we u uw betaalde bedragen terug. Als u zelf ziek bent geworden en niet kunt komen, of om elke andere annuleringsreden, gelden onze annuleringsbepalingen in de Algemene Voorwaarden.

Vragen over deze maatregelen?

Bel, mail of whatsapp ons gerust. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Actuele situatie

Onze gîtes zijn open en u kunt boeken voor het hele jaar. Op dit moment zitten we ‘s avonds binnen, tussen 18 en 6 uur geldt er een avondklok. De restaurants zijn gesloten maar verzorgen afhaalmaaltijden.

Ter overweging: het vakantieseizoen voor 2021 is in aantocht. Het is heerlijk om wel te kunnen genieten van de zon en Frankrijk. Vakantiehuizen die goed gesitueerd zijn, zijn een optimaal geschikte plaats om ondanks voorzorgsmaatregelen hiervan te kunnen profiteren.

In het afgelopen seizoen konden we vaststellen dat gasten in onze gîtes in een relatief veilige omgeving verkeerden. Elke gîte is immers autonoom, zonder noodzakelijk contact met andere families, en op de plaats waar meerdere mensen samenkomen, bij ons het zwembad, is voorzien in veel ruimte om afstand te kunnen houden. 

De reis die u maakt naar La Françonne is ook onafhankelijk van openbaar vervoer, u regelt het helemaal zelf. Wij houden ter plaatse rekening met alle voorzorgsmaatregelen die noodzakelijk zijn voor een veilig en fijn verblijf. Dit heeft in het afgelopen seizoen succesvol gefunctioneerd omdat we er stipt in zijn en er op tijd bij waren om alles in gereedheid te brengen. Onze gasten voelden zich veilig en waren erg blij om te kunnen genieten van een verblijf in de zon.

Wanneer u wilt reserveren voor 2021, houden we de regel aan dat de aanbetaling en borgsom moeten worden voldaan bij reserveren. We houden immers uw plekje vrij. De rest van de betaling mag tot uiterlijk 7 dagen voor aankomst voldaan worden.
Mocht Frankrijk onverhoopt niet bereikbaar zijn tijdens uw geplande verblijf, dan schuiven we in overleg met u met de data en kunt u op een later moment komen. Zit dat er ook niet in, dan storten we uw gedane betalingen terug.

Voor de volledigheid:
– mondkapjes zijn hier verplicht.
– de restaurants en bars zijn gesloten, afhaalmaaltijden zijn praktisch overal te verkrijgen.

Medische zorg in Mirabel aux Baronnies

SOS-nummers voor medische diensten:

Huisarts (+33) 4 75 26 40 33

Apotheek 3915 (alleen in Frankrijk bellen mogelijk)

Tandarts (+33) 4 75 40 82 82

Dierenarts (+33) 4 75 82 17 60

Foto rechts: het medisch centrum in Mirabel. Daar werken huisartsen (één van hen is Nederlandse), een apotheek, fysiotherapeuten en andere medische of paramedische personen.

Pôle Médical Mirabel aux Baronnies