Covid-19 special

Onze maatregelen

12 september 2020

In deze tijden van ongerustheid en vraagtekens is transparante informatie van bedrijven voor hun klanten essentieel. Het is dan ook belangrijk om onze gasten die al hebben geboekt en zij die dat van plan zijn goed op de hoogte te brengen en houden. Waar kan dat beter dan “aan de bron”?

Vandaar dat we een pagina “Covid-19 Special” op onze site hebben.

Deze pagina wordt ververst zodra er ontwikkelingen zijn te melden over de actualiteit en de verwachtingen bij ons.

Opening

Onze vakantiehuizen zijn open. De verhuur voor 2020 gaat het gehele jaar door. Als u wilt reserveren voor 2021 is dat ook mogelijk.

Sanitaire procedures

Het intensieve schoonmaakprotocol is conform de eisen die de Franse regelgeving stelt aan verhuurbedrijven als het onze. En natuurlijk passen we aan waar voor onze situatie nuttig en nodig.

De 1,5 meter samenleving kunnen we opvolgen doordat de verhuuraccommodaties zich op voldoende afstand van elkaar bevinden.

Het zwembad biedt ruim voldoende plaats voor de sociale of fysieke “distance”-regels. Als gezin of groep kunt u bij elkaar zitten en gemakkelijk afstand houden van andere families.

Veiligheid staat voor u en voor ons voorop bij al ons handelen.

Wat als uw verblijf niet plaats kan vinden?

Als u nu reserveert en uw verblijf kan onverhoopt niet plaats vinden omdat de grenzen (weer) gesloten zouden worden, of ons dorp gaat in lockdown, dan betalen we u uw betaalde bedragen terug. Als u zelf ziek bent geworden en niet kunt komen, of om elke andere annuleringsreden, gelden onze annuleringsbepalingen in de Algemene Voorwaarden.

Vragen over deze maatregelen?

Bel, mail of whatsapp ons gerust. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Actuele situatie

Verwarring met kleurtjes…

Frankrijk verklaart veel departementen rood. Dat geeft het relatief hoge aantal besmettingen in die departementen weer, maar zeker geen lockdown. Frankrijk hanteert andere betekenissen voor die kleurcoderingen dan Nederland en België.
Alles is in de Vaucluse (rood) normaal geopend, alleen moet je in steden mondkapjes op straat dragen. In de Drôme (wij dus) zijn we “geel” verklaard, dus hebben we een geringer aantal besmettingen.
Helaas is dit nieuws meteen door een Belgische krant opgepakt als “code oranje voor de Drôme”. Dat is dus onjuist, want u kunt hier in de Drôme op vakantie komen, volgens de Franse maatstaven. Bij ons is alles rustig en toegankelijk. Ook kunt u naar de nabijgelegen Vaucluse, al is die dus rood, alles is er open en toegankelijk.

U kunt gewoon doen wat u wilt, mits u zich houdt aan onderstaande richtlijnen. Informeert u echter bij uw Belgische verzekering of u verzekerd bent, hetgeen bij de meeste maatschappijen wel het geval is voor de Drôme (geel). Bij verstandig leven hier lijkt ons “quarantaine en testen bij terugkomst” een vrijwillige keuze.

Onze eerste minister Castex heeft gisteren gemeld dat 42 departementen nu rood zijn verklaard. De Drôme hoort daar nog steeds niet bij. Rood, herhaling, is: relatief veel besmettingen. Nadrukkelijk geen lockdown!

– mondkapjes zijn hier verplicht in besloten ruimtes: winkels, postkantoren, banken, restaurants wanneer u zich verplaatst, etc.

– we adviseren om drukke momenten en plaatsen te vermijden, zoals de weekmarkten in de streek. Of u gaat er vroeg heen met een mondkapje op.

– de weekmarkten, winkels en restaurants in de streek zijn open. Alles is weer mogelijk, met behoud van de “gestes barrières” die u in uw land ook kent.

– openbare zwembaden zijn beperkt geopend voor publiek. Het zwembad van de camping Le Sagittaire is ook beperkt open voor publiek, op voorwaarde dat u een dag tevoren via de website reserveert en betaalt. 

Medische zorg in Mirabel aux Baronnies

SOS-nummers voor medische diensten:

Huisarts (+33) 4 75 26 40 33

Apotheek 3915 (alleen in Frankrijk bellen mogelijk)

Tandarts (+33) 4 75 40 82 82

Dierenarts (+33) 4 75 82 17 60

Foto rechts: het medisch centrum in Mirabel. Daar werken huisartsen (één van hen is Nederlandse), een apotheek, fysiotherapeuten en andere medische of paramedische personen.

Pôle Médical Mirabel aux Baronnies