In Frankrijk is het fenomeen “Garage sale” uit Amerika over komen waaien. Ondanks het bestaan van lokale tweedehandswinkels, internetsites als Leboncoin.fr en ook weer lokale Facebook-trade pagina’s, is de vide grenier (“ruim de zolder op”) levendiger dan ooit. In Mirabel starten we in april en vervolgens de hele zomer door.

Tips
U moet vroeg komen! Zodra de markt opent is het zaak er te zijn, daar beneden bij de tennisbanen. Dan komen ook altijd de lokale mensen die uit zijn op de nieuwste snufjes op technisch gebied of de aanbiedinkjes van het begin van de dag. In de loop van de dag wordt het meer een toeristisch gebeuren, want de bezoekers van de streek zijn weliswaar dol op het aanbod, maar in het algemeen komen ze er niet eerder hun bed voor uit.

Laat
Ook laat komen is zinvol, zo tegen sluitingstijd. Sommigen trekken dan de laatste dozen leeg omdat ze niet met de spullen weer huiswaarts willen. Professionals of semi-professionals doseren meer over de dag. Dus daar moet u geregeld even naar terugwandelen als u het begeerde object ziet liggen.

Onderhandelen
Natuurlijk is het altijd mogelijk om over de prijs van de producten te praten. Doet u dat echter wel met een brede glimlach, want ook de verkoper wil een leuke dag hebben. En ziet u een artikel wat al een tijdje ligt, dan is de prijs natuurlijk navenant lager. Bedenkt u echter wel dat de standhouder een bedrag aan de gemeente moet afrekenen voor zijn plaats. En dat wordt steeds hoger.

Ideale periode
De particuliere personen die op een vide grenier gaan staan doen dat in april. Het is dus aan te raden die vroege periode te gebruiken! Want zij hebben in het algemeen de beste en verrassendste, goedkoopste artikelen. In de hoogzomer is de vide grenier al lang niet meer voor de particulieren, want die mijden de drukte en komen eerder of later.

Zelf ervaren?
Menige gast bij ons heeft al een leuk artikel kunnen scoren op de Mirabelse vide grenier. U kunt er te voet naar toe. En omdat het zo dichtbij is, gaan veel liefhebbers een paar keer per dag. Op 14 juli en op 15 augustus zijn er ook rommelmarkten in het dorp wegens de feestelijkheden.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed